Sajnos sok tévhit él az adózók fejében a védőszemüveg elszámolhatóságával kapcsolatban. A valóságban szigorú feltételek mellett számolható el adómentesen a munkahelyen használt szemüveg.

Ahogy a munkaruházatról szóló cikkben említettük, az szja törvény alapján adómentesen adható a jogszabály által előírt használatra tekintettel juttatott védőeszköz, továbbá a baleset- és egészségvédelmi eszköz.

Egészségügyi miniszteri rendelet írja elő továbbá, hogy a munkáltató köteles foglalkozás-egészségügyi orvoshoz küldeni a munkavállalóit látásvizsgálat céljából, ha rendszeresen, legalább napi 4 órán keresztül a képernyő előtt végzik a munkájukat. Ezt a vizsgálatot két évente kell megismételni (vagy panasz felmerülése esetén). A vizsgálat alapján a munkáltatónak kötelező minimálisan szükséges éleslátást biztosító szemüveggel, védőszemüveggel, vagy lencsével és kerettel ellátni a munkavállalót a következő esetekben:

  • ha a vizsgálat alapján indokolt,
  • ha a dolgozó nem használ szemüveget, de munkavédelmileg indokolt,
  • ha a használt szemüveg nem elegendő a munka elvégzéséhez,
  • munkavédelmi szempontból indokolt a védőszemüveg.

A vizsgálatot végző orvos ezen megállapításait a vizsgálat dokumentációjára is felvezeti.

Összefoglalva tehát, adómentes a képernyő előtti munkavégzéshez éleslátást biztosító szemüveg” juttatása, ha az egyébként a hétköznapi életben használt szemüveg nem alkalmas a munka elvégzéséhez, vagy a védő szemüveget kifejezetten a munka elvégzése érdekében juttatja a munkáltató a kötelező vizsgálat elvégzését követően. Ebben az esetben a juttatást a cég nevére szóló számla alapján személyi jellegű egyéb kifizetésként kell elszámolni, az áfa pedig levonásba helyezhető.

Ha azonban a szemüveg juttatása nem felel meg a jogszabályok által támasztott feltételeknek, akkor a fennálló jogviszony szerinti juttatásnak (pl. munkabér) minősül és ennek megfelelően adózik, az áfa pedig nem vonható le.

A cikk nem minősül tanácsadásnak. További kérdés esetén kérjük forduljon hozzánk.